Geen schorsing, maar wel fikse boete voor Bayern-trainer Nagelsmann

22 februari 2023, 14:12

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann is door de Duitse bond bestraft met een geldboete van 50.000 euro na zijn woede-uitbarsting richting de scheidsrechter na afloop van het treffen met Hoffenheim. Bayern München moest in de met 3-2 verloren topwedstrijd al na acht minuten verder met tien man, nadat Dayot Upamecano met rood van het veld was gestuurd.

Na een moeizame, zeg maar gerust slechte start van de tweede seizoenshelft leek Bayern München de smaak weer te pakken te hebben. De ploeg van Nagelsmann plaatste zich voor de volgende ronde van de beker, boekte twee competitiezeges op rij en deelde in de heenwedstrijd van de achtste finales tegen Paris Saint-Germain meteen een tik uit aan de Fransen.

Maar de 0-1 overwinning in Parijs kreeg een paar dagen later geen passend vervolg in de kraker tegen Borussia Mönchengladbach. Na acht minuten ging het dus al mis voor Bayern München. Na een licht vergrijp moest Upamecano met direct rood het veld verlaten. Borussia Mönchengladbach opende een paar minuten later de score. Bayern München kwam voor lust nog wel langszij, maar in de tweede helft brak de rode kaart Der Rekordmeister toch op.

Bayern München ging voor het eerst dit kalenderjaar onderuit en dat kon Nagelsmann niet hebben. "Dat is een grap, maakt hij een grapje met mij?", riep hij na afloop richting de kleedkamer van de arbitrage. "Dit is geen rode kaart, niemand kan mij vertellen van wel", was Nagelsmann tegenover de media nog niet uitgeraasd. De Duitse bond heeft overwogen Nagelsmann te schorsen, maar omdat de trainer zich nog dezelfde avond verontschuldigde voor zijn gedrag en 'bij de controlecommisie inzicht toonde in de verklaring', blijft het bij een geldboete van 50.000 euro.

Lees ook: Nagelsmann verontschuldigt zich voor woede-explosie richting arbitrage

Bayern München wacht kraker

Daardoor kan Nagelsmann zondag, als Bayern München het op eigen veld opneemt tegen 1. FC Union Berlin, gewoon plaatsnemen op de bank. De ontmoeting tussen Bayern München en Union Berlin, dat het donderdagavond eerst nog opneemt tegen Ajax, wordt misschien wel cruciaal voor het verloop van de titelstrijd. Bayern München, Borussia Dortmund én 1. FC Union Berlin staat na 21 wedstrijden op 43 punten. Bayern München gaat op basis van een veel beter doelsaldo aan kop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen