Nagelsmann verontschuldigt zich voor woede-explosie richting arbitrage

18 februari 2023, 21:14

Bayern München heeft een rampzalige zaterdag achter de rug. Der Rekordmeister boekte eerder deze week nog een goede overwinning op Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League, maar ging zaterdagmiddag op bezoek bij Borussia Mönchengladbach met 3-2 onderuit. Bayern München moest al heel vroeg in de wedstrijd verder met tien man na een rode kaart voor Dayot Upamecano, waarvan trainer Julian Nagelsmann helemaal niets begreep.

Na drie gelijke spelen in de eerste drie competitiewedstrijden na de winterstop leek Bayern München de smaak eindelijk weer te pakken te hebben. De grootmacht plaatste zich ten koste van Mainz voor de kwartfinales van de DFB-Pokal, won in de competitie van Wolfsburg en Bochum en deelde PSG afgelopen dinsdag een tik uit in de Champions League. Maar de overwinning in Parijs kreeg zaterdag dus geen goed vervolg. Bayern München verloor met 3-2 van Borussia Mönchengladbach en moet daardoor vrezen dat het morgen de koppositie kwijtraakt aan Union Berlin.

Het ging voor Bayern München zaterdagmiddag al heel vroeg mis. Upamecano kreeg al na acht minuten een rode kaart, vijf minuten later was het voor de eerste keer raak voor de thuisploeg. Bayern München knokte zich vervolgens terug tot 1-1, maar in de tweede helft trok Borussia Mönchengladbach de wedstrijd en overwinning alsnog naar zich toe. Bayern München-trainer Nagelsmann stak zijn woede na het laatste fluitsignaal niet onder stoelen of banken. "Dat is een grap, maakt hij een grapje met mij?", zou hij volgens Sky Sports hebben geroepen in de richting van de kleedkamer van de arbitrage.

Excuses

Nagelsmann kon zich totaal niet vinden in de beslissing van de scheidsrechter om Upamecano al na acht minuten van het veld te sturen. "Dat is geen rode kaart, niemand kan mij vertellen van wel. Ik zou het graag van de scheidsrechter horen na de wedstrijd. 'Oké, dat was een lastige beslissing'. Maar er was niets", zei de oefenmeester. Het duurde vervolgens niet lang voordat Nagelsmann zich realiseerde dat wat hij had geroepen, eingelijk niet door de beugel kan. "Emoties horen bij sport. Door de rode kaart moest ik mijn hart luchten na de wedstrijd. Ik moet echter mijn excuses aanbieden aan Tobias Welz (de scheidsrechter, red.) en zijn team voor de woordkeus. Helaas ging ik te ver."

Bayern München staat momenteel nog bovenaan in de Bundesliga, maar daar kan zondag verandering in komen. Als Union Berlin wint van Schalke 04, is de opponent van Ajax in de tussenronde van de Europa League de nieuwe koploper. Borussia Dortmund komt bij een overwinning op Hertha BSC naast Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen