Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cocu niet bang voor nieuwe teleurstelling: "Hoort bij trainersvak"

Cocu niet bang voor nieuwe teleurstelling: "Hoort bij trainersvak"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

28 september 2022 – Phillip Cocu heeft er alle vertrouwen in dat zijn periode bij Vitesse aan succes wordt. De oefenmeester werd eerder deze week door de Arnhemmers gepresenteerd als opvolger van de naar Duitsland vertrokken Thomas Letsch. Cocu zat bijna twee jaar zonder club na twee buitenlandse avonturen.

De 51-jarige trainer werd bij Fenerbahce en Derby County op straat gezet vanwege teleurstellende resultaten. Die mindere ervaringen belemmeren hem niet. "Als je angst hebt om ergens aan te beginnen of moet denken 'wat nu als het niet lukt', dan had je iets anders moeten gaan doen", aldus Cocu tegenover De Telegraaf. "Er is altijd druk in de wereld van het voetbal. Dat is juist wat ook mooi is. Als speler heb ik mezelf ontwikkeld tot iemand voor wie gold dat hoe groter de wedstrijd was en hoe groter de druk, hoe beter ik me er zelf bij voelde."

Lees ook: Cocu had buiten Vitesse diverse opties: "Blij dat ik heb afgezegd"

Cocu was in de Eredivisie in het verleden zeer succesvol als trainer van PSV. De geboren Eindhovenaar stond tussen 2013 en 2018 voor de groep in het Philips Stadion. Cocu werd drie keer landskampioen en won ook de KNVB Beker (1x) en Johan Cruijff Schaal (2x). "Bij het trainersvak hoort druk en verantwoordelijkheid. En je kunt het ook andersom bekijken. Dit is een mooi project en we gaan met z'n allen proberen iets goeds te realiseren. Je kunt het negatief bekijken, maar ik bekijk het liever positief", aldus de opvolger van Letsch.

Vitesse kent zwakke start in de Eredivisie
Dat het voor Cocu een zware taak wordt om Vitesse weer op het juiste spoor te zetten, blijkt uit de seizoenstart van de Arnhemmers. Onder leiding van Letsch pakte de club in de eerste zeven wedstrijden slechts vijf punten. Vitesse staat zodoende op de teleurstellende veertiende plek en moet het eerst uit de degradatiezone zien te blijven. Aanstaande zaterdag wacht voor Cocu zijn eerste duel als trainer van de club uit Gelderland. Dan wordt er om 21.00 uur afgetrapt in Enschede, waar FC Twente de tegenstander is.

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd