Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cocu had buiten Vitesse diverse opties: "Blij dat ik heb afgezegd"

Cocu had buiten Vitesse diverse opties: "Blij dat ik heb afgezegd"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

27 september 2022 – Phillip Cocu is gepresenteerd als de nieuwe trainer van Vitesse, maar de Nederlandse coach had eerder ook diverse opties om elders aan het werk te gaan. "Je moet uitkijken, dat je niet iets gaat doen, omdat je zo graag aan de slag wil", zei hij voor zijn aanstelling in Arnhem.

Dat is met Vitesse overigens zeker niet het geval. "Ik ben blij, dat ik die dingen heb afgezegd, zodat ik hier nu kan beginnen", liet Cocu tijdens het persmoment weten, geciteerd door De Telegraaf. "Ik ben blij weer in Nederland te kunnen werken en ook nog bij een club, waar ik speler ben geweest." Naar eigen zeggen heeft Cocu zijn oude club altijd gevolgd.

Dat men in het GelreDome vindt dat er een 'grote vis' aan de haak geslagen is met Cocu, die eerder PSV jarenlang succesvol onder zijn hoede had, doet de coach weinig. "Ik hecht niet zoveel waarde aan grote namen of wat voor vissen erbij horen. What's in a name. Ik kom hier om de club volgens mijn visie te leiden", aldus Cocu. "Je weet wat je aan me hebt. Ik zorg voor stabiliteit."

Lees ook'Cocu legde twee duidelijke eisen neer bij Vitesse'

Ondanks dat het een mooie kans is voor Cocu, is het instapmoment verre van ideaal. De Arnhemmers maken een moeizaam seizoen door. Cocu: "Er is altijd druk in de wereld van het voetbal. Dat is juist wat ook mooi is. (…) Bij het trainersvak hoort druk en verantwoordelijkheid. Je kunt het ook andersom bekijken. Dit is een mooi project en we gaan met z'n allen proberen iets moois te realiseren. Je kunt het negatief bekijken, maar ik bekijk het liever positief."

Speelwijze Vitesse
Bovendien kondigde Cocu aan dat hij verder wil op de voet die Thomas Letsch heeft ingezet. Voorlopig blijft Vitesse daardoor met vijf verdedigers spelen, al zou Cocu op lange termijn het liefst de overstap maken naar 4-3-3, maar dat zou vanaf de winterstop kunnen gebeuren. Maar dan moet de club mogelijk weer de transfermarkt op. "Elke trainer heeft altijd wensenlijstjes", bevestigde Cocu. Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd