Geen volle Gelbe Wand in Klassieker: slechts 15.000 fans welkom

2 december 2021, 16:50

Ook in Duitsland komt het voetbal niet onder de coronamaatregelen uit. Bij duels in de Bundesliga mogen vanaf dit weekend niet meer dan vijftienduizend toeschouwers aanwezig zijn.

De Duitse regering heeft bepaald dat bij buitenwedstrijden nog maar dertig tot vijftig procent van de stadioncapaciteit mag worden benut, met een limiet van vijftienduizend toeschouwers. Dat is bijvoorbeeld een hard gelach voor Borussia Dortmund, dat zaterdag dus niet met een volle Gelbe Wand kan aantreden tegen recordkampioen Bayern München.

Dortmund besloot in aanloop naar de verwachte maatregelen al de kaartverkoop voor de Duitse klassieker stop te zetten. Elke Duitse regio mag overigens zelf invulling geven aan de maatregelen. Zo moest Leipzig, in de deelstaat Saksen, eerder al de deuren helemaal sluiten voor publiek. Ook Bayern München zal haar thuiswedstrijden straks een tijdje achter gesloten deuren moeten afwerken.

Lees ook: Dortmund krijgt na Ajax-dreun ook tik in Bundesliga-topper

De topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München gaat zaterdag om de koppositie in de Bundesliga. Na dertien duels heeft de Champions League-opponent van Ajax slechts één punt minder dan de ploeg van coach Julian Nagelsmann. Bij winst verovert Borussia Dortmund dus de koppositie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen