Dortmund krijgt na Ajax-tik ook titeldreun in Bundesliga-topper

6 november 2021, 20:26   Bijgewerkt: 6 november 2021, 20:40

Enkele dagen na de 1-3 nederlaag van Borussia Dortmund in de Champions League tegen Ajax, heeft de Duitse topclub ook in eigen land een flinke dreun te verwerken gekregen. In de topper tegen RB Leipzig verloor het met 2-1. Daardoor ziet Dortmund Bayern München verder uitlopen tot op vier punten en ziet het de achtervolgende ploegen naderen.

Door de nederlaag tegen Ajax moet Dortmund nog serieus aan de bak om te overwinteren in het miljardenbal. Het heeft nu namelijk evenveel punten (zes) als Sporting Club de Portugal. Beide ploegen staan 24 november tegenover elkaar. In de Bundesliga moest het winnen van RB Leizig om het gat met koploper Bayern München één punt te houden.

Al binnen het halfuur kwam het echter op achterstand. De Fransman Christopher Nkunku was de grote uitblinker bij de thuisploeg met diverse goede rushes en voorzetten. Hij was dan ook verantwoordelijk voor de 1-0 op aangeven van Josko Gvardiol. Dortmund kwam wel op gelijke hoogte na rust door een doelpunt van Marco Reus die om de keeper heen ging, maar in de tweede helft liep het net als tegen Ajax weer mis.

Lees ook: Zorgen om vorm Malen: "Heeft nog steeds aanpassingsproblemen"

Wederom speelde Nkunku een zeer belangrijke rol, nu was hij aangever bij het doelpunt van Yussuf Poulsen. Brian Brobbey keerde terug in de wedstrijdselectie, maar werd niet meer ingebracht door Jesse March. Donyell Malen begon in tegenstelling tot de vorige wedstrijd nu wel in de basis, maar na een tam optreden werd hij twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald. Door de nederlaag ziet Dortmund Freiburg naderen tot op twee punten, terwijl het gat met Leipzig nog altijd aanzienlijk is: zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen