Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Oranje met anderhalf been op EK na zege op Rusland

Oranje met anderhalf been op EK na zege op Rusland

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

18 september 2020 – De OranjeLeeuwinnen kunnen zich vrijwel zeker gaan opmaken voor het EK 2022. De ploeg van Sarina Wiegman rekende vrijdagmiddag op bezoek in Rusland af met de enige nog enigszins serieus overgebleven concurrent. Een fraaie treffer van Jill Roord was genoeg voor de zege (0-1), waardoor plaatsing nog slechts een formaliteit is.

Het ticket voor het vanwege corona een jaar uitgestelde EK was met achttien punten uit zes duels sowieso al heel dicht bij voor de ploeg van Wiegman, die haar eerste duel coachte sinds ze haar vertrek naar Engeland bekende maakte. Met Rusland trof ze direct de enige overgebleven concurrent, want zij hadden tot dusver alleen van Oranje verloren, maar toonde zich in Eindhoven wél een lastige opponent (2-0 destijds).

Ditmaal hield de thuisploeg opnieuw de rijen vanaf de eerste minuut volledig gesloten. Het liet Oranje de bal en wachtte rustig af totdat de Leeuwinnen zonder aanvoerster Sherida Spitse (Sari van Veenendaal was captain) iets creëerde. Dat gebeurde al na twee minuten, maar toen kopte Danielle van de Donk nog op de lat. Niet veel later was Roord, ook haar collega bij Arsenal, wél trefzeker.

Roord kreeg de bal na een korte corner, dribbelde naar binnen en schoot de bal met veel gevoel in de verre hoek schitterend raak. De speelster is het seizoen sowieso erg goed begonnen: bij Arsenal maakte ze tot dusver in de eerste duels al tweemaal een hattrick. Domper op haar sterke optreden was het feit dat ze ruim een kwartier voor tijd met een (lichte) knieblessure naar de kant moest.

Ook zonder Roord kwam Oranje overigens geen seconde in de problemen: het bleef vooral spannend omdat de Leeuwinnen te weinig kansen creëerden om de tweede van de avond te maken. Desondanks deed het wat het moest doen tegen de nog enige achtervolger in de poule. Door de zege is het EK binnen handbereik: tegen Estland kan Oranje over een maand in Groningen zich definitief plaatsen, maar dat is nog slechts een formaliteit. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd