Officieel: succesvolle Wiegman in 2021 aan de slag in Engeland

Officieel: succesvolle Wiegman in 2021 aan de slag in Engeland

14 augustus 2020 – Sarina Wiegman heeft een contract getekend bij de Engelse voetbalbond. De bondscoach van het Nederlands vrouwenteam gaat daar in 2021 na de Olympische Spelen aan de slag. Ze volgt dan Phil Neville op, wiens verbintenis in juli 2021 afloopt. Wiegman is al jaren zeer succesvol bij de KNVB met onder meer de EK-winst en het halen van de WK-finale.Het EK 2022 zal de eerste grote klus worden van Wiegman bij Engeland. De coach beschikt met een EK-winst en zilveren WK over een indrukwekkend cv, waardoor de Engelsen haar graag willen halen. Omdat de kans nihil is dat Wiegman voor de Olympische Spelen de overstap zal maken, is de FA zelfs bereid nog een jaar te wachten. Wiegman heeft als coach onder andere ervaring bij ADO Den Haag en ging later eerst als assistent-coach aan het werk bij de Nederlandse dames. Na het ontslag van Arjan van der Laan werd ze na een eerdere interim-periode doorgeschoven als eindverantwoordelijke, met een enorm groot succes.

KNVB-directeur Topvoetbal Nico-Jan Hoogma geeft tekst en uitleg over het vertrek van Wiegman. "Het was geen geheim dat we, ervan uitgaande dat we ons plaatsen, graag met Sarina waren doorgegaan tot en met het EK van 2022. Dat was immers ook het oorspronkelijke plan, voordat door corona de hele voetbalkalender op de schop ging. Maar ik begrijp deze stap en het moment heel goed, hoe jammer het ook voor ons is."

"Sarina heeft heel veel voor het vrouwenvoetbal in het algemeen betekend, en zéker voor de Leeuwinnen en de KNVB. Daarom gunnen we haar deze transfer ook. We mogen met z'n allen trots zijn dat een Nederlandse coach bij zo'n toonaangevende voetbalnatie aan de slag gaat. Over de samenwerking komend jaar maken we ons geen enkele zorgen. Ik heb Sarina leren kennen als zeer loyaal, een echte winnaar, die bovendien barst van de ambitie. En wij hebben ruim de tijd om ons te buigen over de opvolging, dus dat gaan we de komende maanden dan ook in alle rust doen."

Wiegman heeft voor drie jaar getekend bij de Engelse FA.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020