Ten Hag stelt nieuwe doelen bij Ajax voor 'vierde blok'

18 november 2019, 17:54   Bijgewerkt: 18 november 2019, 20:03

Het gaat Erik ten Hag voor de wind bij Ajax. Zijn ploeg verloor afgelopen zomer drie belangrijke basiskrachten, maar ondanks dat lijkt de Amsterdamse puzzel dit seizoen alweer perfect gelegd. De landskampioen staat bovenaan in de Eredivisie en ook in de Champions League topt het de groep. De oefenmeester wil deze lijn doortrekken en stelt zijn ploeg nieuwe doelen voor na de interlandperiode, het zogenaamde vierde blok van het seizoen.

Het was even schrikken in Amsterdam toen vaste waardes Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong én Lasse Schöne vertrokken bij Ajax, maar de ploeg is inmiddels alweer hard op weg om opnieuw een ijzersterk seizoen neer te zetten. Ten Hag ziet dat zijn ploeg ook dit jaar bij vlagen excelleert, maar wil niet te ver op de zaken vooruitlopen en tempert de verwachtingen. "We moeten nuchter blijven en focussen op de dingen waar het omgaat", sprak hij in een uitgebreid interview met Ajax TV. "Het is mooi dat wij als Ajax een bepaalde uitstraling hebben gecreëerd, daar moeten wij in doorgaan. De lat en de verwachting worden steeds hoger."

De successen met Ajax bleven ook in het buitenland niet onopgemerkt en de trainer van Ajax wordt dan ook nadrukkelijk in verband gebracht met enkele grote Europese topclubs. Ten Hag kijkt echter vooral naar zichzelf en is niet bezig met een vertrek. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin hier. Ik moet ook als coach elke dag beter worden. Ik neem een miljoen beslissingen per dag en moet daarin ook beter worden." Dat zijn ploeg al vroeg in het seizoen goed voor de dag komt is volgens de 49-jarige keuzeheer geen garantie tot succes. "We zijn in november en willen voor titels gaan. Aan het eind van het seizoen moet je prijzen hebben, dus aan de complimenten hebben we nu niet zoveel."

Vorig jaar reikte Ajax tot de halve finale van het miljoenenbal en ook dit jaar is de start in de Champions League niet onaardig. "Over het voetbalproces zijn wij tevreden, maar we hebben in deze competitie wel een aantal teleurstellingen gekend. Wij zijn nu misschien nog wel verrassender en moeilijker te verdedigen. Maar alleen als wij defensief alles voor elkaar hebben, kunnen wij wervelend zijn. We hebben ontzettend veel dynamiek en technische vaardigheid in de ploeg."

Over de doelen voor de periode na het interlandvoetbal is de coach stellig. "Wij moeten over negentig minuten lang die hoge intensiteit kunnen naleven. Het is een eis die wij bij elke wedstrijd op moeten leggen", vervolgt hij. "Het komt niet vanzelf en daar moeten wij iedere dag van bewust zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen