Feyenoord
1 – 1
ADO Den Haag

'Ten Hag op pole-position voor vacature Bayern München'

'Ten Hag op pole-position voor vacature Bayern München'

8 november 2019 – Dit seizoen maakt Erik ten Hag sowieso af bij Ajax, dat gaf de oefenmeester nog aan in aanloop naar het duel met Chelsea. De kans is echter aannemelijk dat hij dit voetbaljaar wél vertrekt uit Amsterdam. Bayern München heeft hem namelijk zeer hoog op de wensenlijst staan, weet De Telegraaf.De 49-jarige Ten Hag maakt seizoen af bij Ajax. Dat is niet alleen de wens van hemzelf, maar ook voor de clubleiding die hem niet tussendoor wil zien vertrekken. Na dat seizoen kan dat anders zijn, meldt het dagblad. Ten Hag heeft nog een verbintenis tot 2022 bij Ajax zonder clausule, maar heeft een speciale band met Bayern waar hij eerder trainer was van het tweede team. "Bayern is een fantastische club, waar ik me comfortabel voelde. Ik heb ervan genoten om daar te werken en de club zit nog in mijn hart", sprak hij onlangs nog.

Dat Ajax eventueel wil meewerken aan een zomers vertrek van de hoofdtrainer, bleek al uit eerdere teksten van directeur Marc Overmars. "Je moet realistisch blijven als zulke grote clubs komen", reageerde hij op de vermeende interesse van Bayern. "Hoe vaak krijgt iemand zo'n kans? Daar moet je altijd naar kijken. Wij denken altijd ruimschoots mee, misschien wel te veel."

Kanshebber met Tuchel
Volgens De Telegraaf staat de naam van Ten Hag bovenaan het lijstje van de grootmacht uit München samen met die van Thomas Tuchel. De 46-jarige Duitser leverde eerder al goed werk af bij Borussia Dortmund en is momenteel coach van Paris Saint-Germain. Bayern gaat in de zomer een keuze maken tussen Ten Hag en Tuchel. Ook laatstgenoemde mag dit seizoen nog niet vertrekken, liet PSG al weten aan Bayern.

De Zuid-Duitsers hebben nu dus een wensenlijst met twee namen, terwijl die lijst eerder nog langer was. De focus ligt nu puur op Ten Hag en Tuchel. Bayern ontdeed zich afgelopen zondag van Niko Kovac en gaat nu op zoek naar een trainer die het seizoen kan afmaken. Mogelijk wordt dat Arsene Wenger.

Maak kans op een shirt gesigneerd door de PSV-selectie!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020