Akkoord Twente en Schalke over transfersom Engelaar

3 juli 2008, 15:44   Bijgewerkt: 3 juli 2008, 16:12

Schalke 04 heeft met FC Twente een akkoord bereikt over de transfersom voor Orlando Engelaar. De Duitse club legt naar verluidt zo'n zeven miljoen euro neer voor de 28-jarige international. Engelaar was eerder al persoonlijk rond met Schalke en zal op 15 juli, na een medische keuring, zijn contract tekenen.

"Uiteraard is het jammer dat Orlando vertrekt", zegt voorzitter Joop Munsterman van FC Twente op de officiële website van zijn club. "We moeten echter reëel zijn. Hij heeft twee uitstekende jaren bij FC Twente gekend, speelde zich in Oranje en draaide een prima EK. Zijn absolute wens was om naar Schalke 04 te vertrekken, dan is het onmogelijk een speler langer te behouden. Bovendien was Schalke bereid om de gevraagde transfersom op tafel te leggen", aldus de preses van de Tukkers.

De overstap van Engelaar hing al geruime tijd in de lucht. Bij Schalke 04 wordt Engelaar, die in de winterstop nog dicht bij een transfer naar Ajax was, herenigd met Fred Rutten. De oud-coach van FC Twente is tegenwoordiger trainer van de Duitse topclub. Engelaar is al de tweede speler uit de Eredivisie die deze zomer Nederland verruilt voor Gelsenkirchen. Eerder tekende ook Jefferson Farfan (PSV) bij Schalke. Voor hem legden de Königsblauen zo'n tien miljoen euro op tafel.

Engelaar hoeft zich niet direct in Gelsenkirchen te melden. De middenvelder mag nog even vakantie vieren en zal zich over twee weken bij de selectie voegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen