Duitse kranten: "Spits van wereldklasse ontbreekt"

Ger
30 juni 2008, 11:24

De kranten in Duitsland rekenen Die Mannschaft het verlies in de EK-finale tegen Spanje (0-1) niet zwaar aan. De Zuid-Europeanen waren volgens de Duitse pers gewoonweg een maatje te groot.

"Duitsland heeft verloren van een beresterk Spanje", schrijft Kicker. "Het elftal van Joachim Löw vond geen middel om de Spaanse verdediging aan het wankelen te brengen." Het sportblad prijst daarnaast het 'sterke middenveld' van de nieuwbakken Europees kampioen.

Bild stelt vast dat Duitsland niet over een 'spits van wereldklasse' beschikt. "Poldi, Schweini en Klose maakten te weinig klaar. Daarnaast is de verdediging niet snel genoeg. Metzelder en Mertesacker ontwikkelden zich dit toernooi tot de achilleshiel van het elftal."

Complimenten zijn er ook voor de mannen van Löw. "Wie had voorafgaand aan het toernooi verwacht dat we zover zouden komen? Frankrijk, Italië en Nederland vlogen er allemaal eerder uit. De Engelsen waren er zelfs helemaal niet bij, die hebben alle wedstrijden op de televisie moeten bekijken."

Frankfurter Allgemeine heeft aandacht voor Michael Ballack. De aanvoerder van Duitsland zag opnieuw een hoofdprijs aan zijn neus voorbij gaan. "Hij zat er verloren bij in de confettiregen. Ballack toonde zich wel een groot verliezer door niet meteen de catacomben in te vluchten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen