Ballack: "Te veel fouten gemaakt"

29 juni 2008, 23:50   Bijgewerkt: 29 juni 2008, 23:58

De carrière van Michael Ballack kent een rode lijn: verloren finales. De middenvelder bereikte zowel met zijn club als met de nationale ploeg veel eindstrijden, maar verloor deze vrijwel allemaal. Ook zondag ging het mis, in de EK-finale tegen Spanje. 

"We hebben in deze wedstrijd te veel fouten gemaakt", mopperde Ballack na de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Spanje. "Het is heel droef om te verliezen als je eenmaal zo ver in het toernooi bent gekomen. Het hele team heeft ervoor geknokt. Maar het heeft niet zo mogen zijn. Zowel fysiek als mentaal is het een zwaar toernooi voor ons geweest, zeker als je in de finale verliest", aldus de aanvoerder van Duitsland.

Overigens kon Ballack, ondanks de problemen met zijn kuit waarmee hij de afgelopen dagen kampte, tegen Spanje negentig minuten in het veld staan. Dat was een meevaller voor coach Joachim Löw, die zich na afloop een goed verliezer toonde. "We moeten nu erkennen dat Spanje grote kwaliteiten heeft. Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we hebben veloren, maar ik moet mijn team toch een groot compliment geven voor wat we in de laatste zes weken hebben bereikt. We kunnen Oostenrijk en Zwitserland met opgeheven hoofd verlaten", aldus de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen