VVV woedend op handelswijze Jungschläger

Koen Freriks
29 juni 2008, 09:47   Bijgewerkt: 29 juni 2008, 09:59

VVV Venlo is op z'n lichtst gezegd  niet te spreken over de manier waarop Peter Jungschläger en zijn zaakwaarnemer Frank Schouten bij de interesse van De Graafschap hebben gehandeld. De middenvelder liet de Venlonaren vrijdagmiddag onverwacht weten persé naar Doetinchem te willen verhuizen. Als de Venlose club daar niet aan wilde meewerken, zou Jungschläger een arbitragezaak starten. 

jungschläger
vvv

vvv]}Het ultimatum schoot bij de leiding van VVV in het verkeerde keelgat. "We moesten uit de media vernemen dat Peter naar De Graafschap kon en wilde", zegt algemeen directeur Marco Bogers tegenover het AD. "Wij hadden op dat moment nog niets van De Graafschap vernomen. Ik vind het trouwens vreemd dat die club eerst de speler en pas later ons benadert. Toen we later alsnog Peter en zijn zaakwaarnemer spraken, dreigden zij al direct met een rechtszaak als wij hem niet lieten gaan".

Jungschläger had nog een driejarig contract, waar de degradant hem aan wilde houden. VVV was de houding van de speler echter al snel zat en besloot tot een akkoord te komen met de Superboeren. "Toch laten we hem gaan, want een speler die niet voor VVV wil spelen kunnen we niet gebruiken. Ik begreep van De Graafschap dat Peter met hen nog niet rond is en dat het geen uitgemaakte zaak is dat de transfer er komt. Maar mocht hij niet rondkomen, dan hoeven we hem niet meer terug. Dan zeg ik: 'Koop je contract lekker zelf af en vertrek". 

Bogers probeert de zonnige kant in te zien van de transfer. "In ieder geval gaat Peter weg voor een hoger bedrag dan wij slechts een half jaar geleden voor hem aan RBC hebben betaald." VVV zal snel op zoek gaan naar een opvolger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen