Afrika Cup: WK-gangers vallen door de mand

1 februari 2006, 13:08

Het toernooi om de Afrika Cup staat tot op heden in het teken van de sportieve revanche van de landen die komende zomer niet actief zullen zijn op het WK. Duitsland-gangers Angola, Togo en Ghana zijn al naar huis, terwijl ook Ivoorkust en Tunesië geen verpletterende indruk maken. Opvallend genoeg zijn de winnaars van de vier groepen allen niet geplaatst voor het WK van komende zomer. FCUpdate.nl zet de resultaten voor u op een rijtje.

In groep A wist gastland Egypte zich tot groepswinnaar te kronen. De Egyptenaren maakten de eerste twee wedstrijden geen sterke indruk, maar overtuigden in het laatste groepsduel tegen Ivoorkust. Dankzij een duidelijke (3-1) overwinning eindigde het gastland ten koste van WK-ganger Ivoorkust als groepswinnaar. Ivoorkust, de ploeg van Didier Drogba en Arouná Kone, eindigde voor het onthutsend zwakke Marokko en Libië als tweede.

Ook in groep C was er sprake van een verrassing. Guinee, het land dat vooraf weinig kans toegedicht werd, won de poule met negen punten uit drie duels. Het land won onder meer van WK-ganger Tunesië. Voor de Tunesiërs had deze nederlaag overigens geen verstrekkende gevolgen. De andere twee ploegen in de groep, Zuid-Afrika en Zambia, waren dusdanig zwak dat Tunesië zich alsnog eenvoudig wist te kwalificeren voor de laatste acht.

<a href=Senegal" data-src="https://imagecdn.fcupdate.nl/?h=526&w=360&a=&fit=cover&url=https://adn2.fcupdate.nl/large/2023.jpg"/>

Senegal

De kwartfinales op de rij:

3 februari, 15.00 uur: Guinee- Senegal

3 februari, 19.00 uur: Egypte- DR Congo

4 februari, 15.00 uur: Nigeria- Tunesië

4 februari, 19.00 uur: Kameroen- Ivoorkust

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen