Poortvliet moet Helmond Sport 75.000 euro betalen

26 juni 2008, 09:31   Bijgewerkt: 26 juni 2008, 09:42

Jan Poortvliet mag Helmond Sport verlaten, maar dan moet hij wel diep in de buidel tasten. De coach moet een vergoedingssom van 75.000 euro betalen om onder zijn contract uit te komen, heeft de arbitragecommissie van de KNVB laten weten.

De 52-jarige Poortvliet wil weg bij Helmond Sport, omdat hij aan de slag kan bij het Engelse Southampton. Zijn contract bij de club uit de Jupiler League liep echter nog één jaar door. Directer Mario Captein van Helmond Sport is teleurgesteld over het vertrek van de coach. "We wilden met Poortvliet verder. Dit is een vrijbrief voor elke trainer die weg wil. Je moet gewoon al ergens anders beginnen", mopperde hij.

Poortvliet tekende eind mei een contract bij Southampton. Begin deze week begon hij daar met de eerste trainingen, terwijl hij nog onder contract stond in Helmond.

Bij Helmond neemt assistent Jürgen Streppel de taken van Poortvliet tijdelijk over. "We hebben binnenkort gesprekken met kandidaat-trainers. Streppel nemen we mee in deze sollicitatieprocedure. Er is dus een kans dat hij het wordt", aldus Captein.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen