Afrika Cup: bijltjesdag in poule des doods

Afrika Cup: bijltjesdag in poule des doods

31 januari 2006 – Vanavond zal voor één sterk Afrikaans land een einde komen aan het toernooi om de Afrika Cup. Senegal, Ghana en Nigeria strijden vanavond om twee plaatsen in de kwartfinale van de Afrikaanse titelstrijd. Nigeria en Ghana lijken de beste papieren te hebben, maar ook Senegal heeft haar lot nog in eigen hand.

Nigeria staat met zes punten uit twee wedstrijden op pole-position voor een plaats bij de laatste acht, maar Ghana en Senegal liggen op het vinkentouw. Ghana heeft door haar zege op Senegal drie punten en speelt in haar laatste wedstrijd tegen Zimbabwe. Een overwinning tegen de Zimbabwanen kan volstaan, maar daarbij is het wel afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tussen Nigeria en Senegal. De Senegalezen moeten winnen om kans te houden op een plaats in de kwartfinale.

Mochten Senegal en Ghana winnen van respectievelijk Nigeria en Zimbabwe, ontstaat er een interessante situatie. Er eindigden dan drie ploegen met zes punten, waardoor doelsaldo het doorslag zal moeten geven. De groep des doods krijgt in ieder geval een spannende ontknoping. Vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd zullen de Afrikanen de rekenmachines in ieder geval bij de hand houden.

De winnaar van de poule speelt in de kwartfinale tegen titelverdediger Tunesië. De ploeg die als tweede eindigt moet het in de volgende ronde opnemen tegen het sensationeel sterke Guinee. De andere kwartfinales zijn Kameroen-Ivoorkust en Egypte-DR Congo.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020