Zuid-Korea morst dure punten op weg naar WK

31 mei 2008, 14:55   Bijgewerkt: 31 mei 2008, 15:04

Waar zestien Europese landen zich momenteel voorbereiden op het EK, is men in andere delen van de wereld al bezig met het WK van 2010. In Azië moest Zuid-Korea het bijvoorbeeld opnemen tegen het bescheiden Jordanië. Ondanks een 2-0 voorsprong, kwamen de Koreanen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Oud-PSV'er Ji Sung Park zette Zuid Korea voor rust op voorsprong, waarna naamgenoot Chu-Young Park er kort na de pauze zelfs 2-0 van maakte. De nummer vier van het WK 2002 leek op rozen te zitten, maar in het laatste kwartier boog Jordanië de schier kansloze achterstand om in een verrassend gelijkspel. Invaller Hasan Abdel Mahmoud maakte beide doelpunten voor de Jordaniërs.

Door het puntverlies moet Zuid-Korea de komende periode nog flink aanpoten om de volgende ronde van het Aziatische kwalificatietoernooi te halen. Het land strijdt met Jordanië, Noord-Korea en Turkmenistan om twee plekken in de volgende ronde. Zuid-Korea heeft nu vijf punten, Jordanië vier. Noord-Korea staan eveneens op vier, maar heeft nog een wedstrijd tegen het zwakke Turkmenistan tegoed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen