Briljante Arveladze helpt AZ langs Roda JC

27 januari 2006, 22:22

Na een geweldige start van het seizoen was zijn productie even gestokt, maar Shota Arveladze is weer helemaal terug. De Georgiër liet in de vrieskou van Kerkrade zien waarom hij nog altijd van onschatbare waarde is voor AZ. Met drie treffers, waarvan er twee beeldschoon waren, hielp Arveladze zijn ploeg hoogstpersoonlijk langs Roda JC. Bovendien nestelde hij zich door zijn drie treffers weer naast Klaas Jan Huntelaar aan kop van de topscorerslijst.

De grote Arveladze-show begon al voordat de spelers goed en wel op het veld stonden. Binnen twee minuten kreeg hij de bal op de rand van het strafschopgebied van Tim de Cler. Met een tegenstander in zijn rug leek Arveladze niet in kansrijke positie te zijn, maar de Georgiër had iets briljants in gedachten. Met een fraaie, diagonale lob in de verre hoek liet hij Roda JC-doelman Kujovic volkomen kansloos.

Na deze treffer bleef Roda JC de betere ploeg en leek AZ danig te wankelen. De thuisploeg was een aantal keer dicht bij een voorsprong, maar uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant. Een schot van de prima spelende Tim de Cler werd niet goed verwerkt door Roda-doelman Kujovic, waarna Arveladze geen enkele moeite had om de bal in het lege Limburgse doel te tikken.

Dat mocht de Alkmaarse pret echter geenszins drukken. Met drie punten op zak kan de ploeg van Louis van Gaal dit weekend weer rustig toekijken wat de concurrentie doet. Voorlopig staan de Alkmaarders in ieder geval fier naast PSV aan kop van de eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen