Turken hebben Bastürk en Altintop niet nodig

28 mei 2008, 14:48   Bijgewerkt: 28 mei 2008, 14:57

De Turkse bondscoach Fatih Terim heeft voor een EK een aantal opvallende keuzes gemaakt. Yildiray Bastürk en Halil Altintop, twee van de meest bekende spelers uit de voorselectie, gaan niet mee naar het Europese eindtoernooi in Oostenrijk en Zwitserland. Het duo behoort, evenals Ibrahim Kas, niet tot de definitieve selectie.

"Yildiray en Halil zijn al jarenlang belangrijke spelers voor Turkije en dat zullen ze ook in de toekomst zijn", vertelt Terim. "Maar ik heb een systeem in mijn hoofd, waarbij Basturk niet in de basis staat. En omdat een rol als reserve invloed heeft op zijn moraal, heb ik besloten om hem niet mee te nemen. Bovendien speelde mee dat hij lang geblesseerd geweest is, en daardoor een hoop interlands gemist heeft."

De definitieve EK-selectie van Turkije:

Doel: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüstü Reçber (Besiktas), Tolga Zengin (Trabzonspor).

Verdediging: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarioglu (Galatasaray), Gökhan Zan (Besiktas), Emre Asik (Galatasaray), Servet Çetin (Galatasaray), Hakan Balta (Galatasaray), Ugul Boral (Fenerbahçe).

Middenveld: Mehmet Aurélio (Fenerbahçe), Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belözoglu (Newcastle United), Tümer Metin (Larissa), Hamit Altintop (Bayern München), Ayhan Akman (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray), Tuncay Sanli (Middlesbrough), Kazim Kazim (Fenerbahçe), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan).

Aanval: Nihat Kahveci (Villarreal), Semih Sentürk (Fenerbahçe), Mevlüt Erding (Sochaux)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen