ADO baalt: "We hadden het af moeten maken"

16 mei 2008, 07:40   Bijgewerkt: 16 mei 2008, 10:12

Slechts tien minuten was ADO Den Haag donderdag verwijderd van promotie naar de Eredivisie. Het enige dat de ploeg in Waalwijk hoefde te doen, was tegen een tiental van RKC een 1-2 voorsprong verdedigen. Toch ging het alsnog mis. Invaller Kevin Vink zorgde met een kopstoot voor 2-2, waardoor er een beslissingswedstrijd aan te pas moet komen om te bepalen wie er naar de Eredivisie gaat.

En dus waren de druiven zuur, in het ADO-kamp. "We hadden het hier af moeten maken", weet Hans van de Haar, die zelf vlak na rust de 1-2 binnenschoot. "Tot mijn doelpunt waren we heer en meester, we hadden zelfs ruimer dan 1-2 voor kunnen staan. Maar toen we eenmaal op voorsprong kwamen, gingen we te veel achteruit lopen. Hoe dat kan? Geen idee. Misschien toch een gebrek aan ervaring."

De meest opgeluchte man in de catacomben van het Mandemakers Stadion was zonder twijfel Frank van Mosselveld. Hij kreeg al in de 21ste minuut zijn tweede gele kaart, waarmee hij de ondergang van RKC in leek te luiden. Onterecht, vindt hij. "De eerste kaart die ik kreeg was stom van mij, het was terecht dat ik daarvoor geel kreeg. Maar bij die tweede overtreding zocht de aanvaller mij bewust op, hij liep tegen me aan. En ja, ik kan op zo'n moment moeilijk door de grond zakken, om hem er door te laten. Toen ik vervolgens zag dat ik weer een kaart kreeg, wilde ik letterlijk écht door de grond zakken. Gelukkig hebben we alsnog een gelijkspel uit het vuur gesleept. Voor de derde wedstrijd zijn wij favoriet, denk ik. De manier waarop wij donderdag gespeeld hebben, geeft veel vertrouwen", zegt de jonge verdediger tegen FCUpdate.nl.

Hans van de Haar ziet dat, vanzelfsprekend, anders. "Ik denk dat ADO Den Haag de morele winnaar is van deze eerste twee wedstrijden, omdat wij afdwongen hebben dat we de derde wedstrijd in eigen stadion mogen spelen. Dat is een groot voordeel. Bovendien gelooft iedereen binnen de club in promotie, dat merk je aan alles."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen