Levchenko: "We waren gewoon niet goed genoeg"

Ger
12 mei 2008, 11:41   Bijgewerkt: 12 mei 2008, 11:53

Na twee seizoenen op rij waarin UEFA Cup-voetbal werd afgedwongen, staat FC Groningen nu met lege handen. De formatie van trainer Ron Jans ging in de tweede ronde van de play-offs onderuit tegen NEC. Evgeniy Levchenko, de captain van de Groningers, legt zich neer bij het teleurstellende seizoenseinde.

"Vorig seizoen zaten wij in een flow. Dat zie je nu terug bij NEC", zegt Levchenko tegen FCUpdate.nl na de verloren thuiswedstrijd tegen NEC (1-3). De noorderlingen bleken in de eigen Euroborg niet in staat om de 1-0 nederlaag in Nijmegen weg te poetsen. "We hebben geluk gehad in Nijmegen, waar het verlies beperkt bleef. Voor eigen publiek wilden we de zaak alsnog rechtzetten. Door het snelle tegendoelpunt werd de opdracht erg moeilijk."

Levechenko heeft wel een verklaring voor de matige vorm: "Door de vele blessures konden we niet meer constant presteren. We hebben de afgelopen maanden te veel misstappen gemaakt. Daarnaast beschikken we door het vertrek van enkele belangrijke spelers niet meer over een ervaren team. We hebben enkele potentiële topspelers in huis, maar die kunnen nu nog niet hun stempel op de wedstrijd drukken. Iedereen heeft de afgelopen weken keihard gewerkt, maar het zat er gewoon niet in."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen