Beslissing in Frankrijk valt op laatste dag

Ger
10 mei 2008, 23:07   Bijgewerkt: 10 mei 2008, 23:27

De beslissing in de Franse competitie valt pas op de laatste speeldag. Olympique Lyon won zaterdag nipt van Nancy (1-0), terwijl achtervolger Girondins Bordeaux afrekende met Sochaux (2-0). Het verschil op de ranglijst is twee punten in het voordeel van Lyon.

De lijstaanvoerder gaat volgende week op bezoek bij Auxerre. Concurrent Bordeaux speelt tegen Lens. Voor Lyon zou een nieuw kampioenschap een record betekenen. Nooit eerder pakte een club in Frankrijk liefst zeven opeenvolgende keren de titel. Lyon en Bordeaux zijn al zeker van deelname aan de Champions League.

De koploper had zaterdag een eigen doelpunt van Nancy-speler Andre Luis Silva nodig om de leiding te behouden. Bordeaux won door goals van Fernando Menegazzo en Marouane Chamakh van Sochaux.

Nancy en Olympique Marseille strijden volgende week om de derde plaats, die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. Nancy heeft twee punten meer dan Marseille, de ploeg van trainer Erik Gerets.

Strasbourg verloor in eigen huis met 4-1 van Caen en degradeerde daarmee uit de hoogste afdeling. Hekkensluiter Metz weet al enkele weken dat het volgend seizoen een divisie lager speelt. Op de laatste speeldag maken Lens, Toulouse en Paris Saint-Germain uit wie als derde degradeert. Lens staat er momenteel het slechtste voor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen