Bordeaux verslaat Marseille en nadert Lyon

4 mei 2008, 23:38   Bijgewerkt: 5 mei 2008, 09:29

Girondins de Bordeaux mag blijven hopen op de Franse titel. Zondag werd de topper tegen Olympique Marseille knap met 1-2 gewonnen, waardoor de achterstand op koploper Lyon geslonken is tot slechts twee punten. Lyon kwam eerder dit weekend niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen middenmoter Nice.

Bordeaux kreeg de zege niet cadeau in Marseille. Sterker nog, lang leek het er op dat de thuisclub de volle winst zou pakken. Aanvaller Niang zette de ploeg van Erik Gerets op slag van rust op 1-0 en Bordeaux had daar lang geen antwoord op. Pas in de laatste tien minuten slaagden de bezoekers er in om het tij te keren. Eerst maakte Wendel gelijk, waarna Pierre Ducasse in blessuretijd de 1-2 maakte.

Marseille zakt door de nederlaag naar de vierde plaats in de Ligue 1, twee punten achter AS Nancy. De nummer drie plaatst zich voor de voorronde van de Champions League, de nummer vier moet genoegen nemen met een UEFA Cup-ticket.

In Frankrijk zijn nog twee speelronden te gaan. Koploper Lyon speelt volgende week thuis tegen het sterke Nancy, terwijl Bordeaux laagvlieger Sochaux ontvangt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen