Vitesse
0 – 0
Feyenoord

Senegal schuift Zimbabwe opzij

Senegal schuift Zimbabwe opzij

23 januari 2006 – Senegal is het toernooi om de Afrika Cup goed begonnen. De kwartfinalist van het vorige WK won op de eerste speeldag met 0-2 van Zimbabwe. Henri Camara was met een doelpunt en een assist de grote man bij de Senegalezen, die komende zomer ontbreken tijdens het WK voetbal.

Tegen het nietige Zimbabwe had Senegal de hele wedstrijd het beste van het spel, maar het duurde lang voordat de score geopend werd. Vlak voor rust leek Camara zijn land op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Een kwartier na rust was het dan toch raak voor diezelfde Camara. Hij omspeelde de Zimbabwaanse doelman en zette Senegal op 0-1. In de slotfase van de tweede helft bracht Camara vervolgens invaller Issa Ba in stelling, die de eindstand bepaalde op 0-2.

Tussen deze twee treffers in had Portsmouth-spits Benjani nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de Zimbabwaanse aanvaller faalde. Hierdoor kwam de zege van Senegal niet meer in gevaar en neemt het land de leiding in groep D. In deze groep won Nigeria eerder op de dag met 1-0 van Ghana.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 8 december 2019

  2. zaterdag 7 december 2019