Doek valt voor Koeman bij Valencia

21 april 2008, 18:53   Bijgewerkt: 21 april 2008, 19:25

Ronald Koeman is ontslagen als trainer van Valencia. Dat heeft het bestuur van de Spaanse club laten weten, één dag na de blamerende 5-1 nederlaag tegen Athletic de Bilbao. Koeman was sinds eind oktober coach van de Spaanse club, die sindsdien steeds verder afgleed. Momenteel dreigt zelfs degradatie.

De positie van Koeman bij Los Ché was al weken uiterst wankel. Winst in de bekerfinale tegen Getafe gaf de Nederlander weer een beetje lucht, maar de zeperd tegen Bilbao betekende de welbekende druppel die de Spaanse emmer deed overlopen. Saillaint genoeg komt het ontslag van Koeman exact één dag nadat zijn oude club PSV, waar hij in oktober plots vertrok, de landstitel vierde.

Valencia was de tweede buitenlandse werkgever van Koeman als coach, na een éénjarig avontuur bij Benfica. In Nederland werkte hij bij achtereenvolgens Vitesse, Ajax en PSV. Voordat hij als trainer op eigen benen ging staan, was hij werkzaam als assistent van Louis van Gaal van FC Barcelona. Ook was hij in 1998 assistent van bondscoach Guus Hiddink op het wereldkampioenschap in Frankrijk.

Bij Valencia maakte Koeman zich al snel impopulair, door clubiconen Santiago Canizares, David Albelda en Miguel Angel Angulo uit de selectie te zetten. Toen resultaten vervolgens uitbleven en voorzitter Juan Soler, die Koeman binnengehaald had, aftrad, brokkelde het krediet van de 45-jarige coach in razend tempo af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen