Lazovic: "PSV speelde laatste tijd te defensief"

21 april 2008, 14:40   Bijgewerkt: 21 april 2008, 19:26

Danko Lazovic is één van de PSV'ers die er niet rouwig om is dat Sef Vergoossen komende zomer weer vertrekt als hoofdcoach. De Serviër werd in maart door Vergoossen plotseling op de bank gezet, omdat hij plaats moest maken voor Danny Koevermans. En dat was best vreemd, vindt hij. "Want ik speelde prima."

Wekenlang beet Danko Lazovic op zijn lip. Als hem gevraagd werd waarom hij niet meer in de basis stond, zweeg hij. "Het gaat niet om mij, maar om PSV", zei hij altijd braaf. Hierdoor bleef onrust of commotie uit, maar stiekem baalde de Serviër als een stekker. Want waarom kreeg Danny Koevermans ineens de voorkeur boven hem? En waarom bleef hij op de bank zitten, ondanks het feit dat PSV de laatste weken amper meer wedstrijd won? En waarom speelde PSV zo defensief?

Lazovic kiest zijn woorden voorzichtig omdat hij Vergoossen niet openlijk af wil vallen, maar de Serviër laat duidelijk zijn onvrede merken over de manier waarop de coach PSV de laatste weken liet voetballen. "We speelden te verdedigend, vind ik. Van de laatste tien wedstrijden hebben we er, volgens mij, maar twee gewonnen. Ik weet dat de coach zei dat dit kwam omdat de spelers vermoeid waren. Maar volgens mij kwam het omdat we te verdedigend speelden. Dat was zonde, want we hebben heel veel offensieve kwaliteiten, die er nu niet uit kwamen."

Dat Lazovic is de beslissende wedstrijd tegen zijn oude club Vitesse het winnende doelpunt maakte, was voor hem een bijzonder moment. "Toen ik zondag opstond, had ik al zo'n gevoel. Ik zei al tegen Slobodan Rajkovic dat ik tegen Vitesse de winnende goal zou maken. Dus ik heb woord gehouden", lacht de Serviër.

Door: Roland Mather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen