Bosschenaar Maguire voor vier jaar naar FC Utrecht

Koen Freriks
9 april 2008, 20:25   Bijgewerkt: 9 april 2008, 20:47

FC Utrecht voegt komende zomer Barry Maguire toe aan de selectie. De 18-jarige middenvelder komt over van FC Den Bosch en tekent bij de Utrechters een verbintenis voor vier jaar. Welk bedrag er met de transfer gemoeid is, willen beide clubs niet bekend maken. 

Maguire had eind februari al een persoonlijk akkoord bereikt met FC Utrecht, maar Den Bosch lag lange tijd dwars. Uiteindelijk kwam de Brabantse eerstedivisieclub tot een akkoord met Utrecht. "FC Den Bosch heeft sportieve ambities, maar daarnaast moet ik ook kijken naar de ambitie van een speler", zegt technisch directeur Fred van der Hoorn in een persbericht. "Op dit moment is het de realiteit dat wij bij serieuze interesse van een gerenommeerde eredivisieclub als FC Utrecht een speler niet kunnen behouden."

Maguire, die een Ierse vader en Nederlandse moeder heeft, maakte al op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de eerste divisie. "Ondanks het feit dat het een hele jonge speler is, heeft hij toch al zo'n zeventig wedstrijden voor FC Den Bosch gespeeld", zegt Piet Buter, technisch directeur van FC Utrecht. "Voor zijn leeftijd heeft hij al heel wat ervaring. We zien dat hij een hele goede speler gaat worden. Het is een voetballer met een hele goede wedstrijdmentaliteit die met loopvermogen, slim en intelligent voetbalt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen