Stekelenburg: "Eindelijk zit het Ajax een keer mee"

Ger
30 maart 2008, 00:00   Bijgewerkt: 30 maart 2008, 00:09

Na de zeperd tegen FC Twente boekte Ajax zaterdag een bemoedigend resultaat bij SC Heerenveen (2-4). Door de winst zijn de Amsterdammers vrijwel zeker van de play-offs voor de voorronde van de Champions League.

"We hebben gedaan wat we moesten doen", stelt Ajax-goalie Maarten Stekelenburg in de catacomben van het Abe Lenstra Stadion nuchter vast. "Heerenveen kreeg weliswaar veel kansen, maar wij waren ook gevaarlijk. Het verschil zat hem in de effectiviteit. Wij scoren vier keer, terwijl Heerenveen onder meer twee keer de paal en een keer de lat raakt."

In Friesland maakte Stekelenburg zijn rentree in het Ajax-doel. Hij liet de wedstrijden tegen PSV en Twente aan zich voorbij gaan wegens privé-omstandigheden. "Het was vervelend dat ik er niet bij kon zijn, maar het was niet anders. Ik richt me nu op de play-offs, dan moeten we er staan. Met een plek in de voorronde van de Champions League kunnen we het seizoen alsnog positief afsluiten."

De doelman houdt zich vooralsnog niet bezig met de samenstelling van de Ajax-selectie voor volgend seizoen. Sterkhouder Johnny Heitinga verlaat de ArenA komende zomer voor Atletico Madrid, terwijl ook topschutter Klaas Jan Huntelaar wellicht vertrekt. Stekelenburg zelf verlengde in februari ondanks buitenlandse interesse zijn contract bij Ajax tot medio 2012.

"Ik denk dat ik in de toekomst nog veel met Ajax kan bereiken. Een langer verblijf voelde voor mij als de juiste keuze", aldus Stekelenburg. "Ik wacht wel af wat er op transfergebied gaat gebeuren. De jongens die weggaan, verlaten Ajax niet voor de minste clubs. Johnny gaat naar Atletico, terwijl Wesley Sneijder eerder bij Real Madrid tekende en Ryan Babel naar Liverpool ging. Op zulke beslissingen valt natuurlijk weinig aan te merken."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen