Geen landstitel, maar puntverlies voor PSV

29 maart 2008, 21:48   Bijgewerkt: 30 maart 2008, 13:47

PSV moet nog minimaal één, maar vermoedelijk zelfs twee weken wachten tot het officieel kampioen is. Zaterdag kwamen de Eindhovenaren niet verder dan 0-0 tegen NEC en omdat Ajax wél won (met 2-4 bij SC Heerenveen) is het verschil tussen beide teams, met nog drie duels te gaan, ineens nog maar vijf punten.

Het draaiboek lag klaar, zaterdagavond in Nijmegen. Als Ajax zou verliezen in Heerenveen en PSV de drie punten zou pakken tegen NEC, zou PSV-aanvoerder Timmy Simons om exact 21.58 uur de kampioensschaal uitgereikt krijgen van Henk Kesler, de directeur betaald voetbal van de KNVB. De veertig bossen bloemen die de spelers zouden krijgen, stonden al klaar in de catacomben van het stadion.

Het enige wat PSV daarna moest doen, was zorgen dat het zonder kleerscheuren door de wedstrijd tegen NEC heen kwam. Het moest zorgen dat het drie punten pakte en bovendien geen blessures oplopen, want donderdag wacht immers alweer de UEFA Cup-confrontatie met Fiorentina.

Na de pauze kwam PSV iets beter voor de dag, maar de beste kansen bleven voor NEC. Opnieuw was Lens de grote smaakmakers in de Nijmeegse aanval, maar de huurling van AZ had het vizier niet op scherp staan. Bovendien voorkwam PSV-keeper Gomes met een aantal fraaie reflexen een doelpunt van de thuisclub.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen