Heitinga: "Dit doet heel veel pijn"

24 maart 2008, 09:30

"Ik wil twee duels voor het einde van de competitie zeker zijn van de titel", sprak toenmalig coach Henk ten Cate begin juli, toen Ajax begon met de voorbereiding op het seizoen. Het doel van Ajax was duidelijk: het wilde weer eens kampioen worden. Maar nu, met nog vier duels te spelen, kunnen de Amsterdammers hun titelaspiraties in de ijskast zetten. "Het gat naar PSV is te groot", geeft John Heitinga toe.

In het met 13.250 fans gevulde Arke Stadion wekte Ajax geen moment de indruk dat het knokte voor de laatste kans om in de titelstrijd te blijven. Het leek er op alsof Ajax al niet meer geloofde in de titel, maar volgens Heitinga was dat niet het geval. "Het geloof was er, daar ben ik van overtuigd. Bij mij sowieso wel, in ieder geval. Dat komt omdat ik niet tegen mijn verlies kan, ik weiger op te geven. Maar we moesten wel winnen van Twente om in de race te blijven en dat hebben we nagelaten."

Door de nederlaag tegen Twente heeft PSV nu zeven punten meer dan Ajax en lijkt de titelstrijd beslist, vindt ook Heitinga. "Dit gat is te groot. Ik zie het niet gebeuren dat PSV dit nog weggeeft. We hebben hier in Enschede gewoon de titel verspeeld en daar ben ik heel teleurgesteld over. Het doet heel veel pijn, want mijn laatste titel met Ajax dateert van 2004. Als Ajax zijnde moeten we elk jaar meedoen om de titel, dus om vier jaar lang geen kampioen te worden is gewoon te veel."

PSV kan komende zaterdag de landstitel definitief binnenhalen. Het moet daarvoor zelf winnen van NEC en hopen dat Ajax onderuit gaat bij SC Heerenveen.

Door: Roland Mather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen