AZ
4 – 0
FC Utrecht

Matig Vitesse onderuit tegen VVV

Matig Vitesse onderuit tegen VVV

29 februari 2008 – Naast de financiële problemen heeft Vitesse vrijdagavond ook een sportieve klap moeten incasseren. De Arnhemmers gingen in eigen stadion onderuit tegen VVV Venlo (1-3), dat daarmee goede zaken deed in de strijd tegen degradatie. Bij de Limburgers was Nordin Amrabat twee keer trefzeker.

Uitgerekend de dag nadat trainer Aad de Mos zei tot het einde van het volgende seizoen bij Vitesse te blijven, lieten zijn spelers het op het veld massaal afweten. De Arnhemse ploeg voetbalde vrijdagavond in eigen stadion een lusteloze partij tegen VVV Venlo. Vooral door de vele gaten in de Vitesse-verdediging viel op de overwinning van de degradatiekandidaat niets af te dwingen.

Een overtreding van Civard Sprockel op Jason Oost leidde al na twee minuten tot de voorsprong voor VVV. De toegekende strafschop werd door Oost vakkundig langs doelman Piet Velthuizen geschoven: 0-1. Drie minuten later verdubbelde Nordin Amrabat de marge. De aanvaller, die op de verlangslijst staat van PSV en SC Heerenveen, werkte een handige pass van Mike Mampuya trefzeker af.

Santi Kolk kreeg niet veel later een grote kans om de score voor Vitesse te openen. Zijn schot, uit een voorzet van Haim Megrelishvili, werd echter prima uit de hoek getikt door goalie Danny Wintjens. De thuisclub kon in het vervolg van de eerste helft verder voor weinig gevaar zorgen. De Mos zal tandenknarsend hebben gezien hoe laagvlieger VVV met gemak overeind bleef.

Het matige voetbal van de Arnhemmers werd vlak voor rust bestraft met een derde tegentreffer. Vitesse-verdediger Sebastien Sansoni tikte een voorzet van Mampuya in de voeten van Amrabat, die Velthuizen met een vlammend schot kansloos liet. Na rust, waar Juan Lorca bij Vitesse binnen de lijnen kwam voor Anduele Pryor, was de eerste grote kans weer voor VVV. Rachid Ofrany zag zijn fraaie schot op de lat terechtkomen.

Net na het uur konden de Vitesse-supporters toch juichen. Uit een pass van Remco van der Schaaf schoot Santi Kolk de bal onder Wintjens: 1-3. De goal gaf de Arnhemmers eindelijk inspiratie, maar ondanks enkele mogelijkheden kreeg het publiek niet meer treffers te zien. Sterker nog, Amrabat was met een schot op de paal dicht bij zijn derde doelpunt van de avond.

Voor VVV zijn de punten meer dan welkom in de strijd tegen degradatie. De Limburgers springen door de zege voorlopig over Sparta en Heracles Almelo op de ranglijst. Vitesse zal zich na zondag wellicht ook terugvinden in het rechterrijtje. FC Utrecht, dat zondag thuis tegen PSV speelt, kan de negende plaats overnemen.

gerelateerd