Utrecht niet akkoord met schorsing Cornelisse

Koen Freriks
18 februari 2008, 20:31   Bijgewerkt: 18 februari 2008, 20:53

FC Utrecht beweert nog altijd stellig dat Tim Cornelisse niets fout deed in het duel met VVV-Venlo. De Utrechters gaan dan ook niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB om de verdediger voor twee duels te schorsen, waarvan één voorwaardelijk.

Het duel krijgt echter een staartje. De KNVB wil Cornelisse voor een duel aan de kant houden, maar Utrecht gaat niet akkoord. "Na zorgvuldige bestudering van de beelden hebben we besloten dat we niet akkoord gaan met dit voorstel, omdat deze ons gevoel bevestigen dat hier geen sprake was van een overtreding", zegt FC Utrecht-voorzitter Jan Willem van Dop tegenover FC Utrecht TV. De zaak tegen Cornelisse zal donderdag voorkomen bij de tuchtcommissie van de KNVB. 

Jan Willem van Dop

Jan Willem van Dop

Van Dop zag in dat de actie van Keller niet kon, maar begreep niet waarom Ajacied Edgar Davids voor een 'dodemansschop' slechts twee wedstrijden langs de kant moest blijven. "Ik wilde uit monde van de KNVB horen: Wat is er nou zo anders aan de overtreding van Keller in vergelijking met die dodemansschop die Edgar Davids uitdeelde in de wedstrijd tegen PSV? Want Edgar Davids kreeg slechts twee wedstrijden! Dan klopt er echt iets niet. Maar de KNVB antwoordde dat het geen inhoudelijke toelichting wilde geven op de schorsing van Davids. Als dat al niet kan, is het niet zo gek dat wij gaan twijfelen."

Eerder vandaag zei de trainer van de Domstedelingen Willem van Hanegem een vertrek te overwegen door alle dwalingen van de arbitrage. De Kromme denkt dat het scheidsrechterkorps hem en zijn ploeg bewust benadeelt. "Als ze mij willen krenken, mag dat. Maar dan moeten ze mij pakken en niet mijn elftal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen