Bradley: "Heerenveen moet nu voor de titel gaan"

11 februari 2008, 15:15

SC Heerenveen is voorlopig dé ploeg van de tweede seizoenshelft. De Friezen zijn in 2008 nog ongeslagen, scoren aan de lopende band en slaagden er bovendien, in tegenstelling tot Ajax, AZ en Feyenoord eerder dit jaar, in om PSV van de winst af te houden. De grote vraag is nu: kan Heerenveen een gooi doen naar de titel? Middenvelder Michael Bradley denkt van wel.

SC Heerenveen bewees zaterdag, wat alle insiders eigenlijk al wisten: de ploeg speelt het leukste en beste voetbal van Nederland. Tegen kampioen PSV, dat toch ook in goede vorm verkeerde, domineerde de ploeg van coach Gertjan Verbeek van de tweede tot de negentigste minuut. "We waren gewoon de betere ploeg", vindt Bradley, die zelf vlak na rust de belangrijke gelijkmaker binnenschoot.

Door het goede optreden in Eindhoven mag Heerenveen blijven hopen op de titel, vindt Bradley. Hij kijkt voorlopig dan ook niet omlaag, naar de ploegen die rond de vijfde en zesde plaats staan, maar omhoog. "Ik denk dat we nu in de positie zijn, dat we voor de titel moeten gaan. We zijn goed in vorm en het vertrouwen binnen de ploeg is groot. Maar goed, we moeten in eerste instantie naar onszelf kijken. We spelen niet meer tegen PSV, dus op hen hebben we geen invloed meer. Het enige dat we kunnen doen, is zelf onze wedstrijden winnen. Als we dat doen, zien we vanzelf waar we uitkomen. Misschien eerste, maar misschien tweede, derde of vierde."

De instelling dat er per sé gewonnen moet worden, is nieuw voor SC Heerenveen. De ploeg was voorheen immers altijd een goede subtopper die weliswaar vaak won, maar niemand keek er ook echt van op als de ploeg een keer verloor. Dat is volgens Bradley nu anders, maar de Amerikaan is niet bang dat deze druk verlammend zal werken. "Het is toch prachtig als je elke wedstrijd móet presteren? Daar voetbal je voor, ik houd er van om iedere wedstrijd onder druk te staan. Als team kunnen we die druk aan, dat weet ik zeker. We blijven gewoon vechten, de komende weken. Hoe ver we komen, zien we dan daarna wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen