Simons vreest voor dipje Dzsudzsak

10 februari 2008, 08:06

Balazs Dzsudzsak is de laatste weken de grote man bij PSV. De Hongaar kwam in de winterstop over van Debrecen en was sindsdien in vrijwel iedere wedstrijd beslissend. Hij scoorde al drie keer, terwijl hij bovendien regelmatig met een goede actie aan de basis van een treffer staat. Zo ook zaterdag tegen Heerenveen, toen hij na een halve minuut een vrije trap op het hoofd van Otman Bakkal legde.

Bakkal kopte de voorzet van de pas 21-jarige Hongaar feilloos in, waardoor PSV in de topper tegen de Friezen snel op rozen zat. De Eindhovenaren hielden de voorsprong niet vast, maar het was opvallend dat het opnieuw Dzsudzsak was die de ploeg aan een doelpunt hielp, vindt ook aanvoeder Timmy Simons.

"Hij doet het inderdaad uitstekend. Heel knap, zeker omdat hij hier pas enkele weken is", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Wat voor type Balazs is? Hij is vrij timide, maar ook leergierig. Hij neemt alles wat we tegen hem zeggen, goed in zich op."

Simons vindt het uitermate knap dat Dzsudzsak zich zo snel aangepast heeft aan zijn nieuwe club, maar vreest dat de Hongaar mogelijk nog in een moeilijke fase terecht zal komen. "We moeten even afwachten hoe het gaat, nu de wedstrijden elkaar zo snel opvolgen. Hij was afgelopen week ook al weg met de nationale ploeg, dat kost ook energie. Bovendien zijn het drukke weken voor ons en is hij in januari rechtstreeks uit de Hongaarse competitie hierheen gekomen. Het zou dus best kunnen dat hij daar dus nog even problemen mee krijgt", zegt de Belg.

Overigens was het opvallend om te zien hoe Dzsudzsak, die door Simons beschreven wordt als 'timide', vrije trappen voor zich opeist. Zo had Jefferson Farfan tegen Heerenveen de bal na dertig seconden eigenlijk al voor zichzelf klaargelegd, maar pikte de Hongaar de bal brutaal in. "We weten hoe goed zijn trap is, dus we kunnen moeilijk tegen hem zeggen dat hij die ballen niet mag nemen", lacht Simons.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen