Marcellis: "PSV heeft de titel nog niet binnen"

Ger
31 januari 2008, 08:00

"Drie wedstrijden geleden stonden we nog bijna gelijk. Nu staan we ineens acht punten voor", schetst PSV-verdediger Dirk Marcellis de mutaties op de ranglijst na de uitzege op Ajax (0-2). De Eindhovenaren hebben inmiddels helder zicht op de vierde landstitel in successie.

De ploeg van interim-coach Sef Vergoossen heeft met twaalf duels te gaan een voorsprong van acht punten op de naaste achtervolgers. "Dat is heel fijn, maar het wil nog niet zeggen dat we er al zijn", waarschuwt Marcellis tegen FCUpdate.nl. "Er staan nog genoeg wedstrijden op het programma en we kunnen het nog best lastig krijgen. Dat heeft dit seizoen eerder al uitgewezen."

Timmy Simons en Klaas-Jan Huntelaar.

Timmy Simons en Klaas-Jan Huntelaar.

De Eindhovenaren waren in de ArenA vooral dodelijk effectief. Waar Ajax goede kansen liet liggen, sloeg PSV wel direct toe. Marcellis: "We hebben ons van tevoren goed ingesteld op het spel van Ajax. We wisten dat ze druk zouden zetten en we hebben gebruik gemaakt van de geboden ruimte. Als de laatste pass wat beter was geweest, hadden we nog gevaarlijker kunnen worden."

De 19-jarige verdediger draait inmiddels schijnbaar moeiteloos zijn wedstrijden mee in de hoofdmacht van PSV. "Het gaat zeker lekker. Ik heb niets te klagen. Het is geweldig om zulke wedstrijden mee te maken. We wonnen eerder al in De Kuip en nu is AZ-uit de volgende opdracht. We reizen er met een goed gevoel heen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen