Sibum: "NEC moet volwassen worden"

Ger
26 januari 2008, 15:00   Bijgewerkt: 26 januari 2008, 17:58

Met een gedeelde laatste plaats is NEC niet de meest aanlokkelijke nieuwe werkgever in de Eredivisie. Toch stapte Bas Sibum vorige week met een goed gevoel over van subtopper Roda JC naar de tobbende Nijmegenaren. "Bij NEC kan ik belangrijk zijn."

Na de verloren bekerwedstrijd tegen FC Zwolle blikte NEC-coach Mario Been al verlangend uit naar de komst van Sibum. In De Goffert moet de 25-jarige middenvelder uitgroeien tot de aanjager van het 'naïeve' Nijmeegse elftal. "Sibum is een type speler dat in de huidige selectie ontbreekt. Een speler met een echte winnaarsmentaliteit", liet Been weten.

"Daarnaast zijn er wat dingetjes voorgevallen, waardoor ik over een vertrek ging nadenken", zegt Sibum, die in januari 2007 door Roda was weggeplukt bij FC Twente. "Bij Roda waren ze ondanks mijn reserverol niet echt blij dat ik wegging, dat gaf me wel een goed gevoel. Ik ben tevreden met mijn vertrek naar NEC, waar ik belangrijk kan zijn."

Door de tegenvallende prestaties van NEC doet Sibum sportief gezien een stap terug. "Voorlopig is het een overgang van top naar flop", geeft de geboren Drent toe. "Het is een rare periode geweest. De transfer ging erg snel, maar tijdens mijn eerste wedstrijd voor NEC (tegen Ajax, 1-1, red.) heb ik wel goed gespeeld. Aan het einde was ik wel kapot want ik was een paar weken niet aan voetballen toegekomen."

Been

Been

Sibum, die in Nijmegen tekende tot medio 2011, houdt vertrouwen dat NEC de weg omhoog te pakken krijgt. "Het is erg lastig maar we hebben voldoende kwaliteiten om het te redden. We moeten elkaar recht in de ogen kijken en beseffen dat fouten in deze fase dodelijk kunnen zijn. Voor NEC is het zaak om volwassen te worden. De resultaten moeten beter en daar ga ik in ieder geval mijn uiterste best voor doen."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen