Coach Benin meldt poging tot omkoping bij Afrika Cup

24 januari 2008, 13:07

Het toernooi om de Afrika Cup is opgeschrikt door een omkoopschandaal. Reinhard Fabisch, de bondscoach van Benin, heeft tegenover de ARD laten weten dat hij tot tweemaal toe benaderd is door een man van een Aziatisch gokbedrijf, die vele tienduizenden euro's bood om wedstrijden bewust te manipuleren.

"Twee dagen voor onze eerste wedstrijd kwam er een Afrikaanse man in ons hotel, die vroeg of hij me even onder vier ogen kon spreken. Toen we aan de praat raakten bleek hij banden te hebben met een gokbedrijf uit Singapore. Hij vroeg of het mogelijk was om twee spelers, het liefst de doelman en een verdediger, bij de situatie te betrekken. We zouden de wedstrijd bewust moeten verliezen en zouden bijvoorbeeld 10.000 dollar krijgen voor iedere strafschop tegen", zegt de Duitse coach.

Toen Fabisch dreigde de politie er bij te halen, verdween de man. Een dag later nam hij echter telefonisch contact op en herhaalde hij zijn aanbod. "Ik heb toen gevraagd of hij deze sport soms kapot wilde maken en hing op", zegt Fabisch. 

Benin verloor de wedstrijd tegen Mali uiteindelijk met 0-1. Opvallend genoeg werd het enige doelpunt van het duel gemaakt uit een gemakkelijk gegeven strafschop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen