FC Groningen neemt wraak op NEC

Ger
23 januari 2008, 21:48   Bijgewerkt: 24 januari 2008, 01:02

FC Groningen heeft in de eigen Euroborg revanche genomen tegen NEC. De noorderlingen, die eind oktober in Nijmegen met 5-1 verloren, zegevierden woensdagavond met dezelfde cijfers voor eigen publiek. Een tweede gele kaart voor NEC-verdediger Peter Wisgerhof hielp de Groningers in het zadel.

Trainer Ron Jans van FC Groningen moest opnieuw zijn vertrouwen schenken aan een geïmproviseerde ploeg. De noorderlingen missen al enige weken door blessureleed een half elftal. Daarbij had de thuisclub de pech dat de overschijvingen van Matias Cahais (Boca Juniors) en Sepp De Roover (Sparta) niet op tijd voltooid konden worden. Beide spelers zagen de verrichtingen van hun nieuwe werkgever vanaf de tribune.

Ondanks de vele afwezigen was de formatie uit de Martinistad de bovenliggende partij. Met strijd en vechtlust kon het elftal de teruggang aan kwaliteiten behoorlijk maskeren. De gevaarlijkste man was Mark-Jan Fledderus, die Gabor Babos na een kwartier met een puike vrije trap op de proef stelde. De middenvelder zorgde in het vervolg van de eerste helft alsnog voor een comfortabele voorsprong. Eerst schoot hij een penalty binnen, die werd gegeven na een overtreding van Youssef El-Akchaoui op Nevland. Drie minuten later haalde Fledderus vanaf 25 meter loepzuiver de trekker over: 2-0.

Een tweede gele kaart van Peter Wisgerhof verwees de stoute plannen van NEC echter naar de prullenbak. Twee minuten na het vertrek van de verdediger loodste invaller Berg de noorderlingen in veilige haven. De Noor schatte een prima doorkopbal van Nevland op waarde: 3-1. In de slotfase maakten Goran Lovre en jongeling Tom Hiariej het feestje compleet met nog twee treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen