Marokko verpest Afrika Cup-debuut coach Schans

21 januari 2008, 17:48

Marokko is bij de Afrika Cup flitsend uit de startblokken geschoten. De Leeuwen van de Atlas waren in hun eerste duel in Groep A veel te sterk voor Namibië, de ploeg van de Nederlandse bondscoach Arie Schans. Het werd 5-1, onder meer door drie doelpunten van Soufiane Alloudi. Ook Tarik Sektioui, in het verleden speler van onder meer AZ en Willem II, pikte een doelpuntje mee.

De wedstrijd tussen Marokko en Namibië, in een opvallend leeg stadion in Accra, was eigenlijk al binnen vijf minuten beslist. Door twee goals van Alloudi, die zijn brood verdient bij Al-Aid uit de Verenigde Arabische Emiraten, stonden de Marokkanen toen al op een comfortabele voorsprong. Brian Brendell leek vervolgens nog wel de spanning terug in de wedstrijd te brengen door op aangeven van Hamburger SV-speler Colin Benjamin te 2-1 aan te tekenen, maar door goals van opnieuw Alloudi en voormalig AZ'er Tarik Sektioui werd het nog voor rust 4-1.

Na de pauze haalde Marokko de voet van het gaspedaal. Het duel kabbelde voort en bondscoach Henri Michel gunden doelpuntenmakers Alloudi en Sektioui een wissel. Een kwartier voor tijd bepaalde invaller Moncef Zerka, met zijn eerste goal ooit voor de nationale ploeg van Marokko, vervolgens de eindstand op 5-1.

Zondag eindigde de eerste wedstrijd in Groep A, tussen gastland Ghana en Guinea, in 2-1. Sulley Muntari maakte daarbij in de slotminuut de winnende goal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen