Buijs: "We wilden 'Kozakken Boys-scenario' voorkomen"

16 januari 2008, 08:56

Feyenoord omzeilde dinsdag in Helmond de derde klip op weg naar de finale van het KNVB bekertoernooi. Na eerdere zeges in de eigen Kuip op FC Utrecht en FC Groningen werd nu hoofdklasser SV Deurne simpel met 0-4 opzij geschoven.

De basis voor deze zege legde Feyenoord in het eerste kwart van de wedstrijd, toen het via goals van De Guzman en Makaay al op 0-2 gekomen was. Dat Feyenoord zo vroeg in de wedstrijd al toesloeg, was volgens Danny Buijs geen toeval. "We wisten dat het zaak was om goed te beginnen. In de vorige ronde, bij Kozakken Boys-Ajax, heb je gezien wat er kan gebeuren als zo'n amateurclub lang in de wedstrijd blijft. Dat scenario wilden we koste wat kost voorkomen", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Bij de 25-jarige middenvelder, die opgesteld stond als rechtsback, overheerste na de wedstrijd dan ook de opluchting. "Voetballend was het allemaal niet super, zo eerlijk moeten we zijn. Maar staan nu in de kwartfinale, daar ging het om. En we wisten vooraf natuurlijk al dat er nog maar weinig clubs uit de Eredivisie in het toernooi zitten. Met een gunstige loting kunnen we dus ver komen. We gaan er voor om de beker dit seizoen te winnen, laat dat duidelijk zijn", aldus de Zuid-Hollander.

Na vijf van de acht duels in de achtste finale zijn er pas twee teams uit de Eredivisie doorgedrongen tot de kwartfinale. Vandaag kan Heracles Almelo zich daarbij voegen, evenals de winnaar van het duel tussen NAC Breda en Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen