Dapper Deurne houdt schade beperkt tegen Feyenoord

15 januari 2008, 22:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft zich probleemloos bij de laatste acht van het bekertoernooi gevoegd. In het stadion van Helmond Sport bood de dappere hoofdklasser SV Deurne ruim een uur lang goed partij, maar uiteindelijk verlieten de Rotterdammers het veld met een 0-4 zege. Makaay (2), De Guzman en Mols tekenden voor de treffers.

"Wij blij, Deurne blij. Iedereen blij", grijnsde Feyenoord-doelman Henk Timmer toen de loting voor de achtste finale van de KNVB beker uitgewezen had dat de Rotterdamse ploeg het moest opnemen tegen hoofdklasser SV Deurne. Feyenoord was blij omdat het zonder al te veel moeite de kwartfinale zou moeten halen en in Deurne was men dolblij omdat deze wedstrijd een sportief en financieel hoogtepunt was in de clubhistorie. De wedstrijd, die gespeeld werd in stadion De Braak van streekgenoot Helmond Sport, leverde de club immers zo'n honderdduizend euro op. Niet slecht voor een club met een begroting van 150.000 euro.

Eenmaal op het veld bleek een dergelijke stunt er geen moment in te zitten. Het duurde welgeteld negen minuten voordat Deurne-doelman Guido Budziak, één van de twee spelers uit de selectie die ooit zijn brood verdiende in het betaald voetbal, voor het eerst geklopt werd. Een voorzet van Chun-soo Lee vanaf de rechterkant werd simpel binnengetikt door Jonathan de Guzman, die als centrale man achter spits Roy Makaay de voorkeur kreeg boven Nicky Hofs. Hiermee werkte coach Bert van Marwijk alvast toe naar de competitiewedstrijd van komende vrijdag tegen stadgenoot Excelsior, wanneer Hofs door een schorsing niet beschikbaar is.

Jonathan de Guzman

Jonathan de Guzman

Na ruim een uur voetballen was het beste er echter wel af bij Deurne. Feyenoord kreeg steeds meer ruimte en kwam uiteindelijk via Roy Makaay op 0-3. De aanvaller rondde een fraaie steekbal van Jonathan de Guzman prima af. Vlak hierna had de spits ook 0-4 moeten maken, maar oog-in-oog met Deurne-doelman Budziak schoot hij veel te laconiek in. Coach Van Marwijk had genoeg gezien en wisselde de spits voor Michael Mols. Koud in het veld kopte de invaller vervolgens de 0-4 in de touwen.

Een stunt zat er dus niet in voor Deurne, maar dat mocht de pret op de tribunes nauwelijks drukken. In de slotfase ging er zelfs een heuse 'wave' door Sportpark de Braak. Want Deurne verliet het KNVB bekertoernooi met opgeheven hoofd. Dus wellicht kan clubvoorzitter Brood er voor zorgen dat er, ondanks de nederlaag, toch een nachtpermissie komt voor de kroegen. Want een eervolle 0-4 nederlaag tegen het grote Feyenoord, daar moet op gedronken worden in het Brabantse dorpje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen