Van Bronckhorst: "Natuurlijk baart dit zorgen"

14 januari 2008, 15:44   Bijgewerkt: 14 januari 2008, 15:49

Voor Feyenoord is het jaar 2008, waarin de ploeg zo graag voor het eerst sinds 1999 weer eens kampioen van Nederland wil worden, niet op de gewenste wijze begonnen. Door de nederlaag tegen PSV (0-1) is de ploeg niet alleen gezakt naar de derde plaats in de Eredivisie, maar bovendien werd er opnieuw niet gewonnen in een wedstrijd tegen een directe concurrent. "Als team zijn we blijkbaar niet sterk genoeg", concludeert aanvoerder Giovanni van Bronckhorst.

Je wordt kampioen tegen de kleintjes, is een bekend gezegde in het Nederlandse voetbal. Hiermee bedoelt men dat het niet uitmaakt als je een keer een topwedstrijd verliest, als je maar geen punten laat liggen tegen op papier mindere tegenstanders. Maar Feyenoord bewijst dit seizoen dat alleen succes tegen de kleinere teams niet voldoende is. Want dat soort duels worden allemaal wel gewonnen, maar juist in de zware (uit-)wedstrijden tegen sterke ploegen gaat het mis.

Bronckhorst

Bronckhorst

"Natuurlijk baart het zorgen dat we dit soort wedstrijden, die juist heel belangrijk zijn omdat je tegen directe concurrenten speelt, niet kunnen winnen", zegt Van Bronckhorst tegen FCUpdate.nl. De middenvelder is van mening dat er geen sprake meer is van toeval, maar eerder van een gebrek aan kwaliteit. "We hebben veel goede spelers, maar als team moeten we nog sterker worden. Tegen PSV haalden bijvoorbeeld te veel spelers niet hun niveau en dat kunnen we niet opvangen."

Marwijk Vergoossen

Marwijk Vergoossen

"Of we nieuwe spelers nodig hebben om een gooi te kunnen doen naar de titel? Nou ja, één of twee spelers erbij is wel wenselijk, dat weet de technische staf ook. Laten we dus hopen dat er binnen twee weken nog wat bijkomt."

Mochten er geen nieuwe spelers komen, dan moet Feyenoord het seizoen afmaken met de huidige selectie. Dat zou jammer zijn, zegt Van Bronckhorst. Toch wil hij niet zeggen dat Feyenoord niet mee kan doen om de titel, als er geen spelers bijkomen. "In de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-2) hebben we laten zien dat we ook in topwedstrijden goed kunnen spelen. Naar het niveau dat we toen lieten zien, moeten we blijven streven. Die wedstrijd is voor ons de maatstaaf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen