Lazovic: "PSV is gewoon beter dan Feyenoord"

13 januari 2008, 00:00   Bijgewerkt: 12 januari 2008, 23:37

Het was een duel tussen de twee teams die samen aan kop stonden in de Eredivisie, maar van een topwedstrijd was zaterdagavond in de Kuip geen moment sprake. PSV was in Rotterdam simpelweg veel te goed voor Feyenoord, dat van geluk mocht spreken dat het slechts 0-1 werd. "Want het had ook 0-5 of 0-6 kunnen zijn", is de terechte conclusie van PSV-spits Danko Lazovic.

PSV overklaste Feyenoord zaterdagavond op alle fronten. De thuisclub creëerde amper kansen, terwijl PSV met name na de pauze regelmatig gevaarlijk voor het doel van Henk Timmer kwam. Feyenoord had geen antwoord op het sterke spel van PSV, dat haar beste wedstrijd in maanden speelde. "De laatste keer dat we zo goed speelden, was denk ik thuis tegen Feyenoord", verwijst Lazovic naar de 4-0 zege op de Rotterdammers een kleine vier maanden geleden.

"Het is inderdaad even geleden dat we een wedstrijd zo controleerden", vult Timmy Simons aan. "Vooral buitenshuis hebben we de laatste paar wedstrijden veel problemen gehad, maar hier hadden we vanaf het begin het initiatief in handen."

Het enige dat PSV zichzelf kan verwijten, is dat het niet meer doelpunten maakte. "Als we alle kansen benut hadden, was het 0-5 of 0-6 geworden", weet Lazovic, die zelf na ruim een half uur een enorme kans op de 0-1 om zeep hielp. "Dat is jammer. Of ik er zelf van baal dat ik niet gescoord heb? Nee hoor. Natuurlijk was het leuk geweest om een doelpunt te maken, maar de drie punten zijn het belangrijkste. Vorig seizoen maakte ik voor Vitesse een doelpunt in de Kuip, maar verloren we met 2-1. Dan heb je daar nog niets aan. Dan is dit een stuk mooier", grijnst hij.

Met de fraaie zege in Rotterdam is PSV het tijdperk-Sef Vergoossen in elk geval geweldig begonnen. Dat is volgens Lazovic geen toeval, want de Serviër vindt dat het elftal sinds de komst van de Limburgse coach naar elkaar toe gegroeid is. "We zijn samen op trainingskamp gegaan en hebben veel gepraat. Dat moest ook, want het is door alle trainerswisselingen natuurlijk best onrustig geweest. Maar Vergoossen heeft veel ervaring en doet het goed, ik denk dat hij spelers echt beter kan maken. We zijn in elk geval weer op de goede weg, dat hebben we vanavond bewezen." 

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen