Concurrenten Lyon morsen opnieuw punten

5 januari 2006, 00:30

Enkele uren na de gemakkelijk zege van koploper Lyon tegen Strasbourg (4-0) hebben twee achtervolgers de punten met elkaar gedeeld. Marseille kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Lens, dat inmiddels een achterstand van liefst veertien punten heeft op het ongenaakbare Lyon.

Beye maakte al na drie minuten het openingsdoelpunt voor Marseille. Toen Lens-speler Itandje op slag van rust de rode kaart kreeg, leek het duel gespeeld. Toch kwamen de bezoekers via een treffer van de Braziliaan Hilton nog helemaal terug in de wedstrijd en nam het een puntje mee naar huis.

Bordeaux, dat voor de winterstop de tweede plaats deelde met Lens en Auxerre, stelde teleur. Het duel met Nancy eindigde zoals het begonnen was: 0-0. Paris Saint-Germain profiteerde. Door Sochaux met 3-1 te verslaan is PSG nu voorlopig de naaste achtervolger van de koploper. De doelpuntenmakers heetten Landrin, Pancrate en Pauleto. Sène deed iets terug.

Lille achterhaalde Lens en Bordeaux. Dat ging ten koste van Ajaccio: 2-0. Odemwingie had in de eerste helft succes, Gygax besliste het duel pas in de slotminuut. Auxerre komt donderdag voor eigen publiek in actie tegen AS Monaco. Bij winst is de runner-up weer alleen tweede, maar het gat met Lyon blijft twaalf punten.