Silva tart Groningen en verschijnt niet op training

10 januari 2008, 14:53   Bijgewerkt: 10 januari 2008, 15:35

Bruno Silva lijkt aan te sturen op een breuk met FC Groningen. De rechtsback, die in de belangstelling van Ajax staat, kwam donderdag niet opdagen tijdens de training. En dat terwijl Groningen-coach Ron Jans de Uruguayaan woensdag nog vrij gegeven had, op de voorwaarde dat hij donderdag wel weer present zou zijn.

Ajax wil de 27-jarige Silva per direct overnemen, maar FC Groningen weigert mee te werken aan een transfer. Dit tot grote teleurstelling van Silva zelf, die dolgraag naar de ArenA wil. "Bruno heeft ons gezegd dat hij graag naar Ajax wil. Wij hebben begrip voor zijn standpunt, maar wij hebben hem ook gezegd dat wij hem tussentijds niet laten gaan. Aan het einde van het seizoen is er een nieuwe situatie. Dan willen we misschien wel meewerken aan een transfer. Hoe hij daar op reageerde? Hij had ook wel begrip voor óns standpunt, maar dat neemt niet weg dat hij graag naar Ajax wil", zegt Groningen-directeur Hans Nijland in het Dagblad van het Noorden.

Groningen-coach Ron Jans onderschrijft de woorden van zijn directeur. "Bruno ziet Ajax als een kans. Maar voor FC Groningen is het het beste het seizoen met Bruno Silva af te maken. Aan het einde van het seizoen zien we dan wel verder."

Of het bij Silva ook zo ver komt, is niet duidelijk. Wel liet zaakwaarnemer Henk van Ginkel weten dat hij de Uruguayaan niet op korte termijn terug op het trainingsveld verwacht. "Bruno is zeer standvastig in deze zaak. Hij heeft het goed met zijn familie besproken en wil graag naar Ajax, dat bovendien een substantieel bedrag voor hem wil betalen. Silva hoopt te bereiken dat Ajax en Groningen in ieder geval met elkaar om de tafel gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen