PSV verliest het hoofd in Groningen

Ger
26 december 2007, 16:31   Bijgewerkt: 26 december 2007, 17:37

PSV heeft de koppositie in de zestiende speelronde verloren aan Feyenoord. De titelhouder ging woensdag onderuit bij FC Groningen: 2-1. Eduardo Alcides had PSV nog wel op voorsprong gezet. Door treffers van Rasmus Lindgren en Marcus Berg hield FC Groningen de punten toch in eigen huis.

Met de nederlaag zag PSV een goede reeks in de Euroborg afgebroken worden. De Brabantse equipe had nog geen punt verloren in het twee jaar oude Groningse onderkomen. Zowel in de competitie als het bekertoernooi moesten de noorderlingen de afgelopen seizoenen het hoofd buigen. In het najaar van 2005 pakte FC Groningen de laatste zege tegen PSV. In het oude Oosterpark scoorde de imiddels vertrokken Yuri Cornelisse de winnende goal (1-0).

Zo moest Gomes na vier minuten al handelend optreden om een geplaatst schot van Marcus Berg onschadelijk te maken. De uithaal van de Zweedse aanvaller bleek een voorbode van een energiek Gronings offensief. Het elftal van Ron Jans troefde de tegenstander op felheid af en noteerde diverse kansen. Stef Nijland had in de beginfase opnieuw de openingstreffer voor de thuisploeg op zijn schoen. Nadat de jongeling Carlos Salcido de bal had ontfutseld, slaagde hij er niet meer in om Gomes te verschalken.

Na de treffer van Alcides zakte het spel van FC Groningen terug. Met een kopbal van Goran Lovre was de thuiploeg nog het dichtst bij succes. FC Groningen claimde verder tevergeefs twee strafschoppen. In beide gevallen wees arbiter Ruud Bossen de smeekbedes van de hand. Bij het kleurloze PSV liepen verschillende spelers met een slechte dag rond. Vooral aanvoerder Timmy Simons grossierde in knullig balverlies.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing door een goal van Berg. Uit een fraaie pass van Lindgren nam de aanvaller aan met rechts en haalde hij de trekker over met links: 2-1. Met enkele aanvallende wissels probeerde Wouters nog een gelijkspel te forceren, maar dat zat er niet meer in. Door het resultaat is PSV de koppositie kwijtgeraakt aan Feyenoord. FC Groningen draait uitstekend mee in de subtop.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen