Blunder Boukhari helpt Feyenoord langs Sparta

26 december 2007, 14:12   Bijgewerkt: 26 december 2007, 15:40

Feyenoord heeft de stadsderby tegen Sparta gewonnen. In de eigen Kuip werd het 2-0, door twee goals van Roy Makaay. De eerste viel al na drie minuten, na een enorme blunder van Sparta-middenvelder Nourdin Boukhari. Een kwartier voor tijd, nadat eerder Sparta tot tweemaal toe de lat had geraakt, zorgde Makaay met zijn tweede doelpunt voor de beslissing in de matige wedstrijd.

Doordat Feyenoord in de derby zonder schade bleef kan de ploeg met winst zondag bij Heerenveen met kampioenskansen de winterstop in. Dan moet Feyenoord in Friesland wel minder wisselvallig acteren dan tegen Sparta. Tegen de Kasteelclub speelde Feyenoord bij vlagen goed maar wisselde dat te vaak af met matig spel.

In die beginfase lukte vrijwel alles bij Feyenoord. Het tempo lag hoog en de kansen stapelden zich op. Maar na pakweg tien minuten was de snelheid weg bij de thuisclub en ook de scherpte achterin. Dat leidde in de dertiende minuut bijna tot de gelijkmaker, maar doelman Henk Timmer redde op de inzet van Charles Dissels.

Van Marwijk ging ondanks de voorsprong van zijn ploeg toch ontevreden richting kleedkamer. Het enorme veldoverwicht had slechts één doelpunt opgeleverd en hij had Lee matig zien spelen. De onvrede bij Van Marwijk was ook in het begin van de tweede helft niet weg. Al had Makaay dat gevoel in de vijftigste minuut enigszins kunnen wegnemen, maar de spits schoot de bal na een actie van Slory in vrije positie hoog over. Sparta pakte dat moment aan om zich wat meer te laten gelden. Die lef leverde bijna de 1-1 op.

In de fase dat het legioen begon te morren over het slechte spel van Feyenoord sloeg Makaay opnieuw toe. Uit een prima actie van Slory schoot de topschutter een kwartier voor tijd de 2-0 binnen. Daarmee was de derby meteen beslist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen