Feyenoord wint na twee maanden weer eens uitduel

23 december 2007, 14:17   Bijgewerkt: 23 december 2007, 17:26

Na zeperds in Enschede, Groningen en Venlo heeft Feyenoord weer eens een uitduel in winst om weten te zetten. In Nijmegen wonnen de Rotterdammers met 0-2 van NEC. Na een zeer zwakke eerste helft maakte Jonathan de Guzman in het eerste kwartier na rust beide goals voor de ploeg van coach Bert van Marwijk. 

Dat Feyenoord dit seizoen meedoet in de top van de Eredivisie, dankt de ploeg vooral aan goede prestaties in de eigen Kuip. In het eigen stadion speelde de ploeg van coach Bert van Marwijk slechts één keer gelijk (2-2 tegen Ajax) en boekte het verder louter overwinningen. Buitenshuis daarentegen is het een stuk minder, wat de Feyenoorders laten zien. Sterker nog, sinds er op 7 oktober met 0-1 gewonnen werd van Vitesse, wist de ploeg geen uitwedstrijd meer te winnen. Tegen achtereenvolgens Twente (2-0), FC Groningen (3-2) en VVV Venlo (0-0) kwamen de Rotterdammers niet tot winst. Tel daarbij op dat Feyenoord eerder ook al ten onder ging in Eindhoven (4-0) en het is duidelijk dat de Kuipbewoners het dit seizoen in uitwedstrijden flink laten liggen.

  Diezelfde Been moest voor deze editie van NEC-Feyenoord flink improviseren. Door blessures en schorsingen miste hij onder meer Jonas Olsson, Jhon van Beukering, Brett Holman en Tim Janssen, vier spelers die normaal gesproken een belangrijke rol hebben binnen de ploeg. De Gelderse formatie trad tegen Feyenoord dan ook aan met onder meer de pas 20-jarige Bart van Brakel op het middenveld en linkermiddenvelder Kristian Vadocz als gelegenheidsverdediger in het hart van de defensie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen