Bradley gaat voor derde plaats met Heerenveen

Ger
10 december 2007, 09:30   Bijgewerkt: 31 december 2008, 14:17

Michael Bradley nam zondag tegen FC Groningen nadrukkelijk de honneurs waar van de geschorste Afonso Alves. Met een hattrick stond de Amerikaan aan de basis van de 4-2 overwinning. "Ik had een beetje geluk", zegt de middenvelder bescheiden.

De drie treffers in de noorderlijke derby onderstrepen de uitstekende vorm van Bradley. In officiële wedstrijden was hij deze voetbaljaargang voor Heerenveen al tien keer trefzeker. Voor trainer Gertjan Verbeek is de Amerikaan inmiddels een vaste waarde. Niet slecht voor een speler die amper twee jaar geleden debuteerde voor New York/New Jersey Metrostars, het huidige Red Bull New York.

Hoewel Bradley de Amerikaanse nationaliteit bezit, is hij goed op de hoogte van de rivaliteit tussen de twee noorderlijke ploegen. "Wedstrijden tegen Groningen zijn voor Heerenveen altijd heel belangrijk. Ook als Amerikaan kan ik de spanning tussen beide ploegen goed begrijpen. Vanaf mijn eerste dag bij Heerenveen heb ik al gehoord over het belang van deze duels."

Door de overwinning tegen Groningen hebben de Friezen de aansluiting gevonden met de top in de Eredivisie. Heerenveen bezet de vierde plaats, op slechts vijf punten van koploper Ajax. Bradley: "We nemen het de komende weken op tegen directe concurrenten, dus het is aan ons om onze kwaliteiten te tonen. Willen we wat bereiken, dan moeten we van die ploegen winnen. De clubs staan dicht bij elkaar, waardoor voor ons ook de derde plaats mogelijk is."

Met de aanstaande rentree van Alves lijkt Heerenveen een serieuze bedreiging voor de traditionele topploegen in Nederland. De Braziliaan zat tegen Groningen zijn voorlaatste duel schorsing uit. "We hebben genoeg goede voetballers, maar Alves brengt iets extra's", aldus Bradley. "Hij kan een wedstrijd vanuit het niets beslissen. Met Alves terug in de aanval kan het voor ons alleen maar beter gaan."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen